Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Americana

Profita de lunile acestea pentru a gati cat mai multe deserturi cu cirese proaspete. Teoretic, reteta de cupcakes poate fi facuta si cu cirese congelate dar nu va avea acelasi farmec.

Metoda de preparare

!!! In lista de ingrediente de mai sus, 1 cup = o cana de 240 ml !!!

Ingrediente pentru frosting (crema)

  • 200 ml frisca lichida
  • 220 gr ciocolata alba taiata bucatele

Pregatim intai amestecul pentru frosting astfel incat sa aiba timp sa se raceasca perfect! Eu l-am facut seara inante de culcare :) si l-am depozitat in frigider (este obligatoriu ca acesta sa stea la rece)

Practic, trebuie topita ciocolata la bain marie si amestecata cu frisca incalzita (nu trebuie sa ajunga la fierbere - ci doar sa o incalzim putin, cat sa se topeasca ciocolata complet).

Se da la rece pentru minim 6 ore!

Ingrediente pentru 12-15 cupcakes:

  • 1 + 1/2 cup faina
  • 1 cup zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1/2 cup unt caldut (nu fierbinte)
  • 2 oua mari
  • 50-80 ml lapte fierbinte
  • 2 linguri sirop de cirese
  • putin extract de vanilie

Pentru cupcakes se amesteca ingredientele uscate intr-un vas si se lasa deoparte!

In bolul mixerului se adauga untul, ouale, zaharul si vanilia! Se mixeaza pana ce se omogenizeaza complet apoi se adauga mixul de ingrediente uscate si se mai bate 30 - 40 secunde pana ce se incoporeaza in crema initiala.

Se aduna aluatul de pe peretii vasului si apoi, dintr-o miscare, se toarna primii 50 ml lapte fierbinte. Se mai mixeaza putin pana ce se omogenizeaza aluatul si, daca e nevoie, mai poti adauga putin lapte. (depinde de tipul de faina pe care-l foloseste fiecare, de continutul de gluten / gradul de absortie) Aluatul trebuie sa fie unul cremos si usor vascos, sa nu curga din lingura! Eu l-am pus foarte usor in forme cu lingura de inghetata.

Se coc in cuptorul preincalzit, la 180-200 grade C pentru 18-22 minute si trec si testul cu scobitoarea.

Topping-ul de cirese

Este cel mai usor de facut. Ai nevoie de 2 cups de cirese fara samburi si fara codite, bagate la blender si transformate in cel mai fin piure de cirese la care adaugam 2 - 4 linguri de zahar fin (dupa gust), puse mai apoi intr-un bol termorezistent, bagate la microunde, in cicluri de cate 1 minut pana ce incep sa se inghege putin. Pentru siguranta, poti adauga si un varf de lingurita de gelatina instant, la sfarsit (doar daca simti ca nu e suficient de inghegat).

Se da la rece pana ce ai toate cupcake-urile decorate cu mult prea deliciosul frosting de ciocolata alba! Ai grija sa nu incepi decorarea pana ce cupcakes nu sunt 100% racite, altfel ciocolata se va topi ;)

Cu putin, sau chiar mai mult topping delicios de cirese deasupra si cu o ciresica delicioasa in varf, vei obtine un cupcake mega super delicios si tare frumos.

Mai multe retete de la Emily gasiti pe www.emilyscupcakes.ro .