Situata în apropierea Foișorului de Foc, Tortuga este rezultatul pasiunii unui arhitect grec, Ioannis Stamatogiannis, asezat in Romania de mai bine de 20 de ani. Pasionat de frumos si de gustos, Ioannis a ridicat o cladire pe strada Traian, apoi s-a grabit sa-si amenajeze la parterul ei un spatiu modern, in care si-a extins bunul obicei de a-si aduna prietenii in jurul mesei pentru a le gati. Desi are bucatari talentati, multe din felurile din meniul Tortuga sunt rezultatul unor sesiuni intensive in bucatarie in care Ioannis a experimentat sau perfectionat retete clasice mediteraneene.

Meniul Tortuga include fructe de mare si peste, salate din legume de sezon, supe si preparate din carne specifice grecesti, placinte mediteraneene si - piesa de rezistenta – meze, mancare in portii mici, savuroase, prin care poti gusta cate un pic din toate. Platourile de meze de la Tortuga includ tzatziki, melitzanosalata (salata de vinete greceasca), salata de icre, humus, tyrokafteri (pasta de branza cu boia de ardei), felii de vinete pe plita cu sos si branza, feta saganaki (feta la cuptor cu ulei de masline si mirodenii), carnati de miel, chifetlute, caracatita la gratar, ardei capia copti umpluti cu pasta de branza, halloumi la gratar. Toate pot fi comandate individual sau grupate in platouri, fie in functie de numarul de persoane, fie de bautura consumata – vin, bere greceasca, ouzo sau tzipouro.

Pestele si fructele de mare sunt aduse direct din Grecia de 3 ori pe saptamana, iar meniul include calamar la gratar sau umplut, creveti si midii in sos tomat, biban sau dorada la gratar si daca va e dor de weekendurile la malul marii, va puteti indrepta atentia spre hamsiile prajite. La capitolul preparate din carne, recomandam mielul, mousakaua, dar mai ales soutzoukakia – acei asa zisi mici grecesti, serviti fie de pe gratar, fie in sos tomat.

Iar la desert, neaparat sa incercati portokalopita – foietaj grecesc intr-un sirop cu aroma de portocala si scortisoara, decorat cu coaja de portocala caramelizata si stafide.

O buna prima incursiune la Tortuga ar putea fi prin intermediul unui Meze Party – o petrecere deschisa la care platiti bautura, iar mezele sunt din partea casei. Meze Parties au loc la Tortuga in fiecare joi de la ora 19.30. Si cand il intalniti pe Ioannis, pe langa o recomandare privind meniul zilei, rugati-l sa va explice de ce taverna sa greceasca are nume spaniol – toate au o poveste la Tortuga.

Adresa: Strada Traian 234

Site: www.tortugarestaurant.ro