Cum trebuie sa fie meniul
Fara doar si poate, cel mai important lucru la un restaurant este mancarea pe care o propune clientilor. Degeaba arata foarte bine, degeaba este “cool” sau “in voga”, daca nu ofera feluri de mancare sanatoase si apetisante. Tocmai de aceea, exista multe restaurante “de cartier”, cu un interior modest amenajat, insa care au mancare buna si sunt pline mai tot timpul. Ca regula generala, oamenilor le place mancarea sanatoasa si mai putin pretentioasa. Iar cu cat este mai simplu meniul, cu atat restaurantul va fi mai apreciat.

Cum trebuie sa fie personalul
Personalul face diferenta. Este puntea dintre clienti si restaurant. Daca acestia au o experienta neplacuta cu un membru al personalului, cu siguranta nu se vor intoarce a doua oara in restaurant. O zicem din experienta. Desi in Romania lucrurile nu stau chiar asa, chelnerii trebuie sa fie prietenosi, sa cunoasca foarte bine meniul si sa stabileasca o legatura cu clientii.

Cum trebuie sa fie interiorul restaurantului
Un restaurant bun este un restaurant care iti ofera, pe langa mancare, o altfel de experienta. Aici intervine atmosfera. Fie ca vorbim de o lumanare romantica, fie ca vorbim de muzica sau detalii de decor, felul in care este personalizat poate sa delimiteze un restaurant bun de unul oarecare. Trebuie sa aiba ceva unic, ceva iesit din comun, ceva care sa se intipareasca in mintea clientilor.