Pentru cei care s-au saturat de cafenelele pretentioase, in care cafeaua este mai proasta ca la automat, dar mai scumpa decat o masa de pranz, Origo este un loc care trebuie incercat.

Proprietarul este nimeni altul de catre Mihai Panfil, un barista talentat care in ultimii ani a incercat sa educe publicul roman prin scoala sa de barmani si barista, Barmania. Daca vii la o cafea, s-ar putea sa-ti spuna multe povesti frumoase despre cafea. Este atat de pasionat incat iti va induce si tie dorinta de a bea o cafea cu adevarat buna.

“Cred foarte mult ca este nevoie de o comunitate puternica si de educatie in domeniul cafelei. Am stiut ca prin cursuri pot impartasi din cunostintele si pasiunea pentru cafea, insa am simtit ca aportul meu ar trebui sa fie mai mare. Deschizand un coffee shop, am putut implementa toate lucrurile despre care povesteam la cursuri, iar oamenii au avut astfel un exemplu concret despre cum inteleg si vad eu acest domeniu. Prin intermediul Origo imi este mult mai usor sa ofer informatii si sa cunosc oameni pasionati de”, ne-a marturisit el.

Interiorul, foarte creativ, a fost conceput de Dan Enache, de la Lama Arhitecture. Cele 276 de cesti de cafea care atarna din tavan deasupra barului, lampile care sunt create din echipamente de brewing V60 si meniul in care iti sunt explicate tehnicile de preparare a cafelei sunt doar cateva dintre elementele care iti atrag atentia.

Insa vei fi cucerit complet de aroma boabelor de cafea proaspat macinate, imbinata cu notele speciale de cirese, fructe de padure, migdale, grapefruit, piersici, iasomie, mure, lemn, vanilie, caramel sau ciocolata.

Boabele verzi vin de la una dintre cele mai importante firme distribuitoare de cafea de specialitate. “Cafea de specialitate inseamna cafea de foarte buna calitate care a obtinut un punctaj mare la testele de degustare datorita complexitatii acesteia. Avem cafea din Costa Rica, Columbia, Jamaica, Etiopia, Kenya, Panama, precum si cafele noi din recolta noua cu origini din Brazilia, Guatemala, Rwanda”, ne povesteste Mihai Panfil.

Cei 4 barista care lucreaza la Origo le prajesc zilnic in camera de langa bar, astfel incat cafeaua pe care o vand sa fie de cea mai buna calitate. Iar metodele de preparare sunt pe toate gusturile: Kemex, Syphon Coffee, V60, Cold Brew.

Cea mai ceruta cafea este Flat White, o cafea cu lapte facuta din doua shoturi de espresso cu o cantitate mai mare de lapte, respectiv 120 ml, servita intr-o ceasca rosie. Pentru iubitorii de cafea, este cea mai buna optiune, deoarece contine o doza suficienta de cafeina si este in acelasi timp foarte cremoasa.

Chiar daca vei fi tentat sa pui o lingura de zahar inainte sa o bei, din obisnuita, barista de la Origo te va ruga sa gusti mai intai cafeaua si abia pe urma sa te hotarasti. Iti spunem noi: nu vei mai avea nevoie de zahar. Acesta este si secretul unei cafele de calitate: nu are nevoie de alte substante ca sa fie buna la gust. Iti recomandam sa incerci neaparat si un Irish Coffee, este divin.

Vestea buna este ca inauntru nu se fumeaza, din respect pentru cafea. Fumatorii sunt invitati sa stea pe terasa cocheta din fata coffee shopului, aflata pe partea linistita a strazii Lipscani. Iar pentru cei care se grabesc, exista varianta coffee-to-go.

Pentru ca este pasionat si de mixologie, Mihai Panfil a venit cu un concept aparte pentru orele de seara. Cei 4 barista sunt inlocuiti de 2 barmani, care transforma cestile de cafea in pahare de cocktail. Origo devine, pentru cateva ore, Cocktail Bar, si propune un meniu special de cocktail-uri concept si bauturi clasice

Iar pe timp de vara, meniul contine doua bauturi speciale: Zinger tea- un cocktail pe baza de doua infuzii de ceai rece si multe fructe, si Ciresar - o bautura de inspiratie 100% romanesca, cu ingrediente traditionale si un eventai de mar caramelizat.


Contact:
Origo Coffee Shop
Str. Lipscani, Nr. 9
0757 086 689
Facebook.com/OrigoCoffee