Cum arata in opinia dvs. meniul perfect pentru aceasta zi?

 

Sorin Bontea: E greu de spus, fiecare isi face meniul dupa preferinte. Eu unul aleg mereu ciorbita de miel, drob, friptura, oua rosii si cozonac sau pasca. Ah, si bineinteles salata cu ceapa verde, rosii, ridichi, salata verde! Fara alte platouri speciale de mezeluri sau alte nebunii.

Catalin Scarlatescu: In primul rand trebuie sa ai oua rosii, drob, apoi bors si pe urma alte nebunii cum ar fi rulada de miel, stufat, friptura. La final adaugam cozonac, neaparat insotit de un pahar cu lapte, pentru ca laptele linisteste stomacul, dupa atatea preparate cu ceapa si usturoi.

Florin Dumitrescu: Pastele celebreaza traditia si este una dintre acele sarbatori in care te bucuri de familie. Masa traditionala romaneasca de Paste cu drob de miel, ciorba, friptura la cuptor, pasca, cozonaci si vin de tara... sunt gusturile care ne sunt intiparite in minte inca de mici. Meniul perfect tine in primul rand de starea de spirit si de atmosfera de la masa. Atata timp cat esti cu familia poti manca orice.

 

Ne puteti da si reteta unui preparat special pentru aceasta masa?

 

Sorin Bontea: Va pot da cateva sfaturi despre cum prepar eu drobul. Folosesc ceapa verde, usturoi verde, organe de miel, bucati de carne un pic mai grasuta, dar nu foarte (cam ce nu pun la ciorba si friptura). Eu nu fierb organele si carnea, ci le inabus, adica pun putin ulei, sotez, pun ceapa si usturoiul verde, le inabus un pic, apoi mararul si patrunjelul proaspat tocate, sare si piper proaspat macinat. Iar daca nu aveti prapur, va dau un sfat: puteti tapeta forma in care faceti drobul cu ulei si pesmet, iar pe deasupra turnati ou batut. Asta daca nu aveti prapur, repet!

Catalin Scarlatescu: Va dau un singur sfat: in stufat puneti mai mult usturoi verde decat ceapa verde, iese mult mai gustos asa.

Florin Dumitrescu: Cel mai simplu ar fi sa puneti o bucata de carne la cuptor, cu legume radacinoase, foarte mult usturoi, cimbru si vin rosu. Acoperiti totul cu o folie de aluminiu, la foc mediu, pentru cel putin o ora si jumatate, serviti cu legume fierte si, bineinteles, un pahar de vin rosu! Cu riscul de a ma repeta, consider ca cea mai buna reteta pentru o masa este compania, asa ca respectati-va, iubiti-va si un Paste Fericit pentru toata lumea!

Un alt sfat de care cei trei chefi ne recomanda sa tinem cont este sa avem mare grija ce si cat mancam. Putem gusta din toate preparatele dar cu masura.

Meniul tau ideal cum arata? Alegi sa consumi preparate traditionale sau te inspiri si din traditiile altor tari?