1. Nu-l cureti bine de apa
Dupa ce l-ai curatat bine de solzi, i-ai scos intestinele si l-ai spalat bine, sterge pestele cu un servetel ca sa absorbi apa ramasa. Apoi, cea mai buna metoda de a-l gati este si cea mai simpla: unge pestele cu ulei de masline, condimenteaza-l cu sare si piper proaspat macinat si pune-i un catel de usturoi in interior. Unge gratarul cu ulei de masline chiar inainte sa pui pestele. Intoarce pestele o singura data si lasa-l sa stea 10 minute in total.

2. Ii inlaturi pielea inainte de a-l gati
Pielea tine carnea pestelui laolalta si ii da un plus de savoare: dupa gatire, devine crocanta si foarte delicioasa – pana la urma, aici se strang toate condimentele.

3. Nu gatesti corect fileurile
Cand ai de-a face cu file-uri de peste, cel mai bine este sa le gatesti mai intai pe partea cu piele. Astfel, pestele nu se lipseste si eviti sa murdaresti gratarul cat mai mult timp.

4. Nu tii cont de timp
Un peste gatit prea tare va fi uscat. Un peste crud nu este nici el bun. Cel mai simplu, ca sa fii sigur ca ai cele mai bune rezultate, fii atent la timp. Ai nevoie de 8 minute pentru o grosime de 2,4 cm si 10 minute pentru un peste intreg. Apoi, verifica-l cu doua minute inainte sa-l scoti in farfurie.

5. Nu-l scoti corect de pe gratar
Ustensilele de care ai nevoie sunt o furculita si o spatula, astfel incat sa nu se rupa carnea. Cu ajutorul furculitei dezlipeste-l de gratar, apoi scoate-l pe farfurie cu o spatula.