Daca ii citesti blogul, poti sa-ti dai seama cu usurinta ca este o gurmanda absoluta. Dar una pasionata de mancarea sanatoasa. Fie ca face piata si gateste, fie ca mananca in oras, Mihaela Radulescu are niste reguli de la care nu se abate si pe care incearca sa i le insufle si fiului ei Ayan.

Prima dintre ele - micul dejun este obligatoriu: “Nu sar niciodata peste micul dejun si nu-l simplific cu niciun motiv. Asa mi-am obisnuit metabolismul si asa functioneaza cel mai eficient. Si nu mananc seara, dupa ora 7-8, decat daca ies la restaurant si trebuie sa fac ce fac si ceilalti (pana la bautura, acolo n-am nicio sansa sa fac ca altii, pentru ca nu-mi place alcoolul)”, a marturisit ea pentru foodstory.ro.

De regula, acesta este cat mai variat: “Masa de dimineata e mereu cea mai copioasa la mine - oua (in fiecare dimineata, dar gatite diferit: omleta, scramble, ochiuri, fierte in apa cu otet sau fierte in apa cu coaja), paine integrala cu margarina si ceva dulceturi, sucuri de legume si fructe, iaurt, croissant, o cafea si neaparat o leguma proaspata langa oua.”

Meniul zilnic continua cu multe fructe si legume, peste sau o carne slaba: “Masa de pranz e sau nu e, adica ori e o gustare din fructe si legume sau un iaurt cu fructe ori ies la masa cu prietenele si e o salata sau peste. Pana la masa de seara mai am o gustare, dar nu rontai prostii, ci tot legume sau fructe, cateodata cereale. Daca ies in oras seara, sigur aleg un gratar de vita sau un peste slab, iar daca mancam acasa, e....ce ramane de la fiul meu. Intre mese beau foarte multe ceaiuri - verde, de iasomie, de menta.... Nu beau alcool si nici nu dau iama in dulciuri, dar mai scap la borcanul de Nuttella, cand situatia o cere:)))”, a marturisit jurata Romanii au talent.

Din cosul ei de cumparaturi nu lipsesc iaurturile simple si cu fructe sau cereale, legumele, branzeturile, fructele, seminte de diverse soiuri si mirodeniile, iar meniul zilnic este complex si... disciplinat:

Pentru ca orice dieta sanatoasa incepe din bucatarie, Mihaela Radulescu are niste reguli invatate de-a lungul timpului: “Am inteles demult ca prajelile in ulei nu fac bine, ca masa de seara trebuie sa fie lejera si devreme, ca gustarile dintre mese te fac sa mananci mai putin si ca la masa trebuie sa stai pe indelete, daca tot are nevoie creierul de 20 de minute ca sa inregistreze senzatia de satietate. Stiu sigur ca-mi face bine sa beau multa apa si niscaiva ceaiuri, stiu sa ma abtin de la dulciuri si rontaieli, pretuiesc orice aliment neincarcat cu ingrasaminte sau pesticide.”