Despre insecte:

"Ne va lua decenii noua, celor din vest, sa acceptam insectele la acelasi nivel la care acceptam friptura. Un lucru care se intampla insa este ideea de a manca resturile - cred ca vom gasi metode prin care sa eradicam total irosirea mancarii."

Despre bere versus vin:

"Berea artizanala este un fenomen real aici si a fost si in ultimii zece ani. Nu cred insa ca berea va inlocui vinul, insa cred ca va fi mai prezenta. E un fenomen care mie personal imi place, vreau sa vad o gama si o diversitate mai mare de beri."

Despre cea mai subestimata bucatarie a lumii:

“Bucataria mexicana. Pentru mine, este una din marile clasice, alaturi de cea franceza, japoneza, italiana... Dar, din pacate, este de multe ori vazuta ca o optiune rapida, ieftina. E gresit acest lucru”.

Despre lux si simplitate:

“Pentru mine luxul nu inseamna intotdeauna rafinament, ci mai degraba cat esti dispus sa platesti pentru un ingredient. Este complicat sa atingi simplitatea, pentru ca, pentru a ajunge la punctul in care lucrurile par sa fie fara efort, ai nevoie de multe cunostinte, abilitati si studii. Dupa 12 ani, am reusit sa ajungem mai simplu, insa nu am ajuns inca unde trebuie. Pentru mine, simplitatea este unul din cele mai dificile lucruri de obtinut.”

Poti citi mai multe despre restaurantul Noma aici! Iar pe Reddit intreaga discutie dintre chef Rene si internauti.