Intr-o campanie de-a dreptul genial construita, menita sa convinga si cei mai sceptici consumatori de bunele intentii ale lantului de restaurante, McDonald's Canada a aratat cum se prepara cartofii prajiti dupa care suspinam cu totii.

Ei bine, trebuie sa recunoastem ca intreg procesul pare inofensiv, cu mici exceptii. Cartofii sunt reali si culesi de pe camp. Doar ca, judecand dupa marimea lor, nu stim cat de naturali sunt. (Din pacate, si cartofii de la piata au ajuns sa fie gigantici).

In urmatoarea etapa, ei sunt spalati, curatati de piele si trecuti printr-o matrita speciala care ii taie la aceleasi dimensiuni. Urmatoarea etapa este mai putin naturala: cartofii pai sunt trecuti prin dextroza si o alta substanta pentru stabilizarea culorii. Apoi, cartofi sunt prajiti timp de 45 - 50 secunde, congelati si trimisi la restaurantele din intreaga lume.

Cei de la McDonald's Canada au tinut sa explice si de ce contin atat de multa sare: de fapt, ei sustin ca 4 portii mari de cartofi prajiti contin in total o singura lingurita de sare, plus ca fiecare consumator are libertatea sa aleaga varianta nesarata.

Ce parere ai de procesul de preparare?