1. Nu sari peste gustari
Expertii in nutritie te sfatuiesc sa ai, de-a lungul unei zile, doua sau trei  gustari. Acestea iti imbunatatesc metabolismul si te ajuta sa-ti controlezi mai usor greutatea. Insa nu manca orice: gustarile trebuie sa aiba intre 100 si 200 de calorii si trebuie sa fie bogate in nutrienti. Fructele si legumele sunt cele mai potrivite.

2. Evita senzatia de sete
Ca sa-ti functioneze corect organismul, trebuie sa fii corect hidratat. Incearca sa bei apa de-a lungul intregii zile, nu astepta sa ti se faca sete. Atunci esti deja deshidratat.

3. Mareste-ti consumul de probiotice
De la iaurt grecesc la kombucha, kefir sau muraturi, este foarte important sa introduci in meniul zilnic macar un aliment bogat in probiotice. Acestea ajuta la eliminarea toxinelor din sistemul digestiv. Iar daca sistemul tau digestiv functioneaza eficient, la fel se intampla si cu hormonii si metabolismul tau.

4. Consuma mai putin alcool
Bauturile alcoolice ingrasa, iar asta din doua motive: au un continut mare de calorii si afecteaza negativ hormonii care controleaza apetitul.

5. Inlocuieste iaurtul degresat
Desi a fost promovat ca “nesanatos”, iaurtul cu grasimi este cel mai bun pentru organism si pentru silueta. Grasimile continute tin de foame si te ajuta sa ai un apetit echilibrat si un metabolism eficient.