Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana

O combinatie divina de ciuperci proaspete si ceapa, inobilate cu arome mediteraneene de migdale si sofran. Supa acesta va fi surpriza pe care o poti pregati pentru un pranz in familie.

Metoda de preparare

Spala si curata ciupercile de coaja. Indeparteaza capatul picioruselor si taie ciupercile in 4 (daca sunt mari) sau in 2 (daca sunt mai mici).

Incinge uleiul de masline intr-o oala adanca, la foc mediu. Caleste 2-3 minute ciupercile, adauga ceapa si caleste-le impreuna pana cand ceapa devine aurie. Adauga rosia tocata si prajeste in continuare timp de 8 minute.

Acum poti sa torni zeama de supa (sau apa), dar pasteaza 2-3 linguri din supa pentru „picada”. Cand amestecul incepe sa fiarba adauga cele 3 felii de paine intregi si sare, dupa gust. Lasa-le sa fiarba inca 15 minute la foc mediu.

Intre timp pregateste „picada”, cea care va da gustul unic al acestei supe. Iti trebuie:

  • 1 catel de usturoi
  • 3 migdale prajite
  • 1 praf de sofran
  • 1 parf de sare

Intr-un mojar, zdrobeste cu un pisalog, adaugand una dupa alta: usturoiul, sofranul, migdalele. Adauga cele doua linguri de supa si sare si amesteca bine.

Toarna “picada” in oala peste supa de ciuperci si lasa la fiert inca 3-4 minute. Mai adauga sare, daca e nevoie si …supa este gata! Se serveste fierbinte!