Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana
Metoda de preparare

Se fierbe mazarea pt 7-9 min si se lasa la racit. Punem mazarea intr-un borcan sau un vas mai inalt, peste ceapa verde, menta proaspata si iaurt. Si nu uita sa pui sare si piper! Le pasam pe toate cu ajutorul unui blender.

Daca vrei sa racesti rapid amestecul Adauga cateva cuburi de gheata in timp de pasezi.

La final, strecuram supa cu ajutorul unei site, ca sa obtinem o textura fina, uniforma.

Pentru prepararea oului posat, asezam intr-un bol mic folie alimentara unsa cu unt si spargem in ea incet un ou, astfel incat sa nu se amestece galbenusul cu albusul. Tocam fin o lingurita din plantele aromatice preferate, le punem peste ou si asezonam cu sare si piper. Inchidem prin rasucire saculetul din folia alimentara si il innodam.

Nu uita: fierbe oul in apa clocotita timp de 4 minute si jumatate, pe ceas, pentru a obtine galbenusul moale!

Pastele le fierbem pt 5 minute in apa cu sare le scoatem intr-o sita si le lasam deoparte.

Curatam crevetii lasand doar capatul cozii (pt decor)nu uitati crevetii se curata sipe burta si pe spate p a scoate intestinul.

Odata ce avem crevetele curatat se infasoara cu grija spaghetele in jurul sau si se introduce in ulei incalzit la 80 de grade.

Se aseaza oul in farfurie apoi crevetele si apoi se toarna supa cu grija pt a ramane o farfurie curata si frumoasa !!! pofta buna !!!

Ps. Se poate asezona farfuria cu ardei iute taiat rondele sau piper roz.
Pt decor puteti folositi bucati din spaghete care devin crocante dupa baia de ulei sau frunze de menta scufundate in ulei fierbinte (procesul de confiere).