Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Indiana

Jaiswal Anjani Kimar a adus un plus de exotism marti seara la “MasterChef” si a reusit sa ii impresioneze pe jurati cu preparatul sau atipic.

Metoda de preparare

Lista completa de ingrediente:

  • urda
  • 1 bucata de usturoi
  • 20 g ghimbir 
  • 2 bucati de ardei iute 
  • 150 g alune 
  • 100 ml smantana lichida
  • 250 ml ulei 
  • 40 g Frunze de coriandru 
  • 2 lingurite de miere 
  • 2 linguri pasta de rosii
  • ardei gras (1 bucata verde, unul rosu si unul galben) 
  • 5,6 rosii cherry
  • frunze de menta 
  • 2 morcovi
  • 1 kg orez basmati 
  • 5 g sofran
  • 200 ml lapte
  • 3 bucati anason stelat 
  • 2 batoane de scortisoara 
  • 5 bucati de cardamom boabe sau 10 g macinat
  • ½ lingurita boabe de chimen
  • 4, 5 bucati de cuisoare 
  • 5-6 boabe de piper
  • 3 foi de dafin 
  • curcuma macinata (turmeric macinat), 3 lingurite
  • 2 lingurite boia dulce 
  • 2 lingurite garam masala
  • Sare

Mod de preparare:
Taiati urda in orice forma doriti, apoi puneti ulei intr-o tigaie si cand e cald puneti urda, prajiti un pic pe ambele parti si scoateti pe o hartie. Se taie ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. Intr-o tigaie se pune putin ulei si cand e gata se adauga un baton de scortisoara, cardamom, boabe de chimen si piper, cuisoare, dafin, apoi punem ceapa, usturoiul si chimbirul si le prajim bine pana cand ceapa devine aurie.

Apoi punem rosii si curcuma macinata (pudra de turmeric), prajim pana cand rosia este moale, dupa care se pune totul in blender pana se obtine o pasta fina. Compozitia se pune iar in tigaie, se adauga pasta de rosii, coriandru macinat si boia, lasati sa se prajeasca 1,2 minute, puneti putina apa si prajiti inca 1 minut.

Apoi faceti o pasta fina de alune in blender, cu putina apa, pe care o puneti in sos. Amestecati bine si lasati sa fiarba, adaugati urda, garam masala, amestecati si lasati la foc 5 min. la final adaugati smantana lichida si mierea. Frunzelr de coriandru taiati-le marunt si amestecati. Intr-o oala puneti apa la fiert, puneti intr-o bucata fina de bumbac un baton de scortisoara, cardamom, chimen, cuisoare, anason si puneti in apa. Cand fierbe apa adugati orezul si scoateti afara cand acesta e aproape fiert.

Intr-o cana puneti putin lapte fiert si amestecati cu sofran, puneti inapoi orezul in oala si adaugati peste laptele cu sofran, inchideti cu capac si lastai la foc mic 5-10 min. Pentru decor taiati ardei gras, morcovi si rosii cherry, puneti putin ulei intr-o tigaie si prajiti legumele, apoi adaugati sare si piper.

Poti sa revezi cele mai savuroase momente pe masterchef.protv.ro, iar emisiunea integrala o gasesti pe Voyo.ro.