Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Se scobesc zucchini astfel incat sa obtinem un tub pentru umplut, cuscusul se framanta cu unt si cu un praf de sare si se adauga apa fierbinte, se pun stafidele, se amesteca si se acopera cu folie pentru 10-15 min.

Intr-o tigaie calim ceapa si usturoiul taiate marunt, iar cand ceapa devine sticloasa se adauga carnea tocata, sare, piper si putin ardei iute. Cand carnea e gatita adaugam si cuscusul, se mixeaza bine si tragem tigaia deoparte.

Cu ajutorul unei linguri umplem zuchini, ungem tava cu unt si asezam zucchini umpluti in tava. Bagam tava in cuptorul preincalzit si o lasam pentru aproximativ 35 min.

Intr-o tigaie prajim 2 linguri de faina si cand incepe sa capete usor culoare adaugam laptele, amestecam, adaugam smantana, sare si piper, reducem avand grija sa nu se ingroase prea tare. Cand zucchini sunt aproape copti, scoatem tava, punem sosul peste zucchini si o mai lasam 2-3 minute.