Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Va propunem sa va indulciti cu o reteta dulce de tot propusa de Georgeta Jalba, concurenta care a obtinut felicitarile juriului MasterChef pentru ea.

Metoda de preparare

Georgeta Jalba, o casnica de 40 de ani, a a primit sortul pentru prajitura de ciocolata cu sos de zmeura si piper rosu prezentata. "Este primul DA fara cuvinte pe care l-am dat astazi", a recunoscut Chef Florin Dumitrescu. Poti sa revezi momentul pe masterchef.protv.ro.

Intr-o craticiora se pun zaharul, untul si 3 linguri de cacao.  Se topesc la foc mic pana dau in clocot. Compozitia rezultata se raceste si apoi se adauga cele 2 galbenusuri pe rand amestecand continuu. Separat se bat albusurile spuma si se adauga alternativ cu faina, praful de copt dizolvat in lamaie, coaja rasa de portocala si nucile maruntite.

Compozitia  se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se presara deasupra nuca maruntita, fulgi de migdale si merisoare iar apoi se coace la foc potrivit(170 grade C) pana se dezlipeste de pe margine.

Intre timp se prepara crema ganache astfel: intr-o craticiora se pun 100ml frisca lichida si 100grame ciocolata menaj. Acestea se topesc la foc mic pana capata o consistenta cremoasa. 

Pentru sosul de zmeura cu piper rosu se pun intr-un wok 250grame zmeura cu 2 linguri de zahar, 4 linguri de apa, miezul unei pastai de vanilie si o lingurita de boabe de piper rosu. Acestea se fierb la foc mic pana cind sosul capata consistenta dorita, apoi sosul se trece printr-o strecuratoare fina si se mai adauga praf de piper rosu .  

Acele de ciocolata se obtin prin razuirea unei unei bucati de ciocolata menaj cu ajutorul unui cutit de curatat legume . 

Mod de asamblare: cu ajutorul unei forme cilindrice se decupeaza bucata de prajitura care urmeaza sa fie imbracata in crema ganache iar apoi tavalita prin acele de ciocolata. 

Plate-ul va contine o prajitura de ciocolata, un mic bol cu sos de zmeura si o frunza de menta si in functie de inspiratia de moment un decor din sos de ciocolata si sos de zmeura.