< 1h
mediu
Internationala
“Eu am vrut sa ma fac bucatar, dar tatal meu nu m-a lasat. A zis ca are un singur baiat si ala trebuie sa fie mecanic”. Dar pana la urma am ajuns tot bucatar, ca asta imi place mie”, a spus Dorin Stan la preselectii. Prajitura pregatita de el, care le-a adus chefilor aminte de copilarie, este un delicioasa. Incearc-o si tu.
	Ingrediente:
	Foi:
- 15 linguri ulei
 - 15 linguri bullion
 - 9 linguri zahar
 - 1 lingurita bicarbonat de sodiu
 - 1 kg faina
 - Sare
 - 1 sticluta esenta de rom (35 ml)
 
Crema:
- 200 ml lapte
 - 800 ml apa
 - 200g unt
 - 200g gris
 - 4 linguri zahar
 - sare
 - 800 g (un borcan mare) gem de prune
 
Caramel:
- 200 g zahar
 - 100 ml apa
 - 100 g zahar farin
 
Foi: se mixeaza zaharul cu uleiul si bulionul, obtinandu–se o crema spumoasa, peste care se adauga treptat faina amestecata in prealabil cu bicarbonatul si sarea. Rezulta o coca elastica, pe care o portionam in 4 bucati egale. Se intinde fiecare bucata si se coace pe dosul tavii, ce a fost pudrat cu faina, in cuptorul incins la temperatura medie. Timp de coacere pentru fiecare foaie 7 min.
Crema: se amesteca apa si laptele si se pun la fiert impreuna cu zaharul, adaugandu-se grisul in ploaie. Dupa fierbere se da la rece si cand este calduta adaugam untul. Le alifiem impreuna cu esenta.
Caramel: caramelizam zaharul si adaugam apa, continuand fierberea pana se reduce.
Asamblarea: se aseaza o prima foaie in tava, peste care se pune ½ din crema si asezam urmatoarea foaie peste care turnam gemul. Continuam cu inca o foaie, restul de crema si foaia finala. Se da la odihna.
	
- afine
 - gem de prune
 - zahar
 - gris
 - unt
 - lapte
 - faina
 - bulion
 - ulei