Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

 

 

 

 

 

 

Metoda de preparare

Pentru inceput se cerne faina intr-un vas impreuna cu sarea, zaharul si bicarbonatul de sodiu. Se adauga laptele batut si se framanta bine pana se obtine un aluat moale. Daca nu este destul de moale, se mai poate adauga putin lapte. Formele de copt (Ramekin-uri) se ung cu unt si se tapeteaza bine cu faina. Se umplu cu aluatul creat anterior si se trimit in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 minute.

Intre timp curat si spal legumele, ceapa si prazul le tai mai mare si le pun la calit in unt. Dupa ce s-au inmuiat, pun supa de pui si cartofii taiati cubulete mici si las sa fiarba cu capacul pus. In a doua cratita fierb dovleacul taiat cubulete iar in cea de-a treia fierb brocoli. 

Cand s-au copt painicile, le tai capacul, le scobesc de miez, le ung pe interior cu albus batut si le mai bag 5-10 minute la cuptor. Din miezul scobit fac crutoane cu putin unt la cuptor. Cand s-a fiert supa o pasez si o asezonez cu sare. O impart in trei. Adaug 30-50 ml smantana lichida si amestec. Se serveste in painica si se decoreaza cu cateva frunze de chives tocate fin.

La cea de a doua supa, adaug dovleacul fiert, un praf de curry, sare, piper si smantana. Pasez si strecor. Se serveste in painica si se decoreaza cu miez de seminte de dovleac prajit si un praf de boia de ardei dulce.

Pentru cea de a treia supa, adaug brocoli fiert la supa de baza, sare, piper, smantana si pasez cu blenderul. O servesc in painica cu bacon prajit deasupra si crutoane langa