Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Isi doreste sa fie si fotbalist, si bucatar, asa ca gateste preparate raw vegane, ca sunt mai sanatoase. La MasterChef, Andrei a gatit un desert care i-a pus in mare dificultate pe concurenti. Asa a si fost intentia lui: “Tortul meu are o menire: sa-i incurce pe aia”, a zis el.

Metoda de preparare

Lista completa de ingrediente:

Pentru blat:

  • 2 cani migdale hidratate 
  • 2 - 4 linguri cafea din carob (pudra de roscove)
  • 10 - 15 curmale hidratate 
  • 2 pastai de vanilie
  • 2 - 4 linguri apa (daca este nevoie)

Pentru umplutura:

  • ½ cana suc portocale sau sucul de la 4 portocale
  • 2 - 4 linguri coaja razuita de portocala (depinde de marimea portocalei)
  • 6 linguri unt de nuca de cocos (acesta trebuie sa fie in stare lichida)
  • sirop de agave – dupa gust
  • ghimbir
  • 2 cani de caju hidratat 

Pentru glazura de ciocolata:

  • 3 linguri carob/cacao raw
  • 4 linguri sirop de agave
  • 3 linguri unt de cocos

Pentru décor:

  • 1 portocala
  • fulgi de migdale
  • 3 - 4 ciorchini coacaze rosii

Mod de preparare:

Ingredientele se pun la inmuiat in apa rece cu o seara inainte de preparare. Untul de cocos trebuie sa fie in stare lichida. Migdalele + curmalele + caju se scot din apa, se clatesc, se pun la scurs, apoi se pun in castroane. Se incepe pregatirea blatului.

Se pun pe rand migdalele, curmalele, vanilia si lingurile de carob in robotul de bucatarie. Daca ni se pare prea mult 4 linguri de carob, se micsoreaza cantitatea. Acestea se proceseaza in robot, astfel incat compozitia sa fie ferma si putin sfaramicioasa. In functie de densitatea compozitiei, se mai adauga migdale sau apa. Dupa, se transfera compozitia intr-un inel culinary, se preseaza, se niveleaza si se da la congelator o ora.

Se incepe pregatirea umpluturii care se va aseza peste blat. Toate ingredientele se aseaza pe rand in robot si se mixeaza pana cand se obtine o pasta fina si omogena, care se aseaza peste blat. Se da totul la rece pentru o ora. Dupa ce timpul s-a scurs, scoatem tortul si cu ajutorul foliei il intoarcem pe un platou. In cazul in care inelul este detasabil este mai usor.

Se orneaza cu fulgii de migdale, se toarna glazura. Se mai da putin la rece. Apoi se orneza cu feliile de portocale si cu ciorchinele de coacaze rosii.