Retete

Reteta Andreea Maria Pojar: Pavlova cu crema de vanilie si zmeura

19 martie 2013 / 0 comentarii
(36 voturi)
5.0/10
Reteta Andreea Maria Pojar: Pavlova cu crema de vanilie si zmeura
Timp de preparare
< 1h 30min
Dificultate
usor
Bucatarie
Internationala

Lucreaza intr-o multinationala, dar viseaza sa aiba propria cofetarie. Primul pas l-a facut - a obtinut sortul.

Metoda de preparare

Preparatul are 3 componente: bezea, crema de vanilie cu mascarpone si frisca, se garniseste cu zmeura si sos de zmeura

Straturile de bezea
- se incalzeste cuptorul la 100 de grade C si se pregateste tava pentru copt
- se separa ouale si albu?urile cu o piscatura de sare si 4-5 picaturi de zeama de lamaie se mixeaza intr-un bol metalic (degresat ) 4-5 minute la viteza medie pân? se formeaza vârfuri moi apoi se adauga 150 g zahar tos au pudra si se continua mixarea pana la formarea unor varfuri tepene (in total ar trebui sa dureze 6-7 minute).
- spuma obtinuta se imparte in (6) parti egale si se intinde in tava de copt raspandindu-se din interior spre exterior pentru a le da o forma cat mai apropiata de a unui cerc (se pot trasa niste contururi pe dosul foii de copt pentru a ajuta la obtinerea unor bezele cat mai egale).
- se coc pentru aproximativ 40 minute la 100 grade C, este important ca straturile bezea sa se usuce ?i s? isi men?in? culoarea nu sa se ingalbeneasca de la caldura

Spuma de mascarpone cu vanilie (se pregateste in timp ce se coc bezelele)
- galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si 150 g zahar pudra se amesteca pana se deschid usor la culoare si se pun peste un vas cu apa clocotita (bain-marie) si se pasteurizeaza timp de 10-15 minute pân? se ingroasa putin apoi se iau de pe foc si se pun peste un vas cu gheata pentru a se raci cat mai repede
- trebuie lasata la racit complet inainte de-a o incorpora in branza mascarpone altfel exista riscul de a se inmuia prea tare si sa taie toata crema
- in timp ce se raceste crema de oua, se mixeaza smanatana pentru frisca (trebuie sa fie rece)
- cand galbenusurile ajung la temperatura camerei, se amesteca cu branza mascarpone si cu jumatate din frisca folosind miscari de jos in sus pentru a “aera” putin crema

Sosul de zmeura
-100 g zmeura +50 g zahar+ 10 ml zeama de lamaie se dau in clocot si se fierb putin pana se ingroasa apoi se strecoara intr- un bol si se pune la frigider pentru a se raci

Ansamblare
- se spala cu grij? zmeura pentru a nu se rupe si se usuca pe un prosop de hartie sa nu pateze crema dupa decorare
- se umple o punga pentru spritat potrivita cu un dui de 1 cm si se umple cu restul de frisca ramasa mai sus
- se ia o bezea, se imprastie o parte din crema de vanilie peste, apoi se ia inca o bezea care se potriveste deasupra
- se spriteaza frisca deasupra, se decoreaza cu zmeura proaspata si se asaza pe o farfurie pe care am decorat-o cu putin sos de zmeura
-se serveste cu sos de zmeura

Galerie foto
comments powered by Disqus