Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Se topesc 100 g de ciocolata cu 200 g de unt pe aburi, se adauga cacao, zahar, esenta de vanilie, adaugam ouale unul cate unul, apoi adaugam mascarpone, iar la final punem faina.

Aluatul se pune in forma pentru copt si se da la cuptor pentru aprox. 30-40 de minute, la 160 de grade. Intre timp, pregatim sosul de visine. Punem un vas pe foc, adaugam visinele, zaharul, nucsoara si fierbem cam 15 minute, adaugam amidon si dupa procesam sosul in blender.

Se topeste zahar pe foc pana obtinem caramel si folosind hartie de copt si polonic facem decoratiuni din caramel. Pregatim crema de ciocolata pe baie de aburi: incalzim 100 g de frisca si taiem 100 de g de ciocolata marunt. Amestecam ciocolata cu frisca si unt.

Crema aceasta se toarna pe prajitura de ciocolata. Punem prajitura la rece. Batem frisca rece cu zahar pudra, folosind mixerul. Apoi manual amestecam frisca batuta cu mascarpone.