Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Asiatica
Metoda de preparare

Punem apa la fiert impreuna cu morcovul, ceapa, pastarnacul (spalate, curatate si tocate) si ciocanelel de pui si le lasam pe foc la fiert in jur de 20 minute. Dupa ce s-a fiert supa de pui intr-o alta craticioara, adaugam peste supa de pui laptele de cocos, sucul din nuca de cocos si le lasam la fiert. Intre timp, adaugam lemon grass-ul tocat, galangalul si eventual putin ghimbir (daca galangalul este congelat).

Lasam sa fiarba 1 minut si apoi adaugam pieptul de pui tocat cubulete. Se lasa la fiert 15-20 minute, la foc potrivit. In timp ce se fierbe puiul se adauga sosul de peste. Dupa ce a fiert puiul se adauga ciupercile taiate feliute, frunzele de lime si ardeiul iute tocat (daca este ardei tailandez doar se cresteaza in diagonala).

In  ultimele 2-3 minute se adauga crevetii, pasta de ardei iute prajita sau uleiul de chilli si zeama de lime. Intre timp se pune la inmuiat o mana de paste de orez.

Se ia de pe foc se gusta si daca este nevoie se adauga putin sare. Apoi se monteaza preparatul in ulcica de lut. In ulcica se pun intai pastele de orez, scoatem din supa frunzele de lime, lemon grass-ul si galangalul, adaugam peste pastele de orez supa propriu zisa, ornam cu ceapa verde tocata, coriandru tocat si nuca de cocos rasa, peste care se pun crevetii.

In bolurile pt prezentare (sosiere) se pun: intr-unul ardei iute tocat si ardei vrede, in al 2-lea ceapa verde tocata si in al 3-lea pasta de ardei iute prajita.