Retete

Reteta Anda Calinici: Macarons cu crema de vanilie

24 aprilie 2013 / 0 comentarii
(3 voturi)
9.0/10
Reteta Anda Calinici: Macarons cu crema de vanilie
Timp de preparare
< 2h
Dificultate
avansat
Bucatarie
Franceza

Anda Calinici a gatit macarons pentru Povestiri Adevarate si a explicat cum se prepara acest desert rafinat, pas cu pas. Care sunt secretele de care trebuie sa tii cont si cum obtii textura perfecta, vezi mai jos.

Metoda de preparare

O reteta de macarons este foarte simpla, are doar 4 ingrediente, insa trebuie sa fii foarte atent la fiecare pas. Partea cea mai grea este partea de macaronaj, realizarea amestecului, pentru ca trebuie sa obtii un amestec care nu e nici prea tare, nici prea moale, trebuie sa incorporezi toate ingredientele si nu trebuie sa ai foarte mult aer inauntru", a explicat Anda pentru Povestiri Adevarate.

Ingrediente crema de vanilie:

  • 400g smantana lichida
  • 4 batoane de vanilie
  • 500g ciocolata alba

Vezi video cu prepararea pe Acasatv.ro!

Cool Chefs: Anda Calinici, pastry chef-ul care a pus Romania pe harta dulce a lumii

 

 

comments powered by Disqus