Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Pune la fiert smochinele in apa pana cand se inmoaie si aproape tot lichidul este absorbit. Paseaza-le cu un blender impreuna cu Bourbonul si vanilia.

Incinge cuptorul la 180C. Unge si tapeteaza cu faina o tava rotunda cu adancitura in mijloc.

Cerne faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara , nucsoara si sarea.

Bate zaharul cu uleiul si ouale cu un mixer, timp de 3 minute. Incorporeaza amestecul cu smochine si apoi ingredientele uscate.

Adauga nucile pecan si toarna aluatul in tava pregatita. Coace 1h-1h15 min pana cand trece de testul scobitorii. Lasa prajitura sa se raceasca in tava si apoi rastoarna-o pe un platou.

Pregateste o glazura din:

  • 130g zahar pudra
  • 4 linguri smantana pentru frisca
  • 2 lingurite Bourbon
  • ¼ lingurita extract de vanilie

Cerne zaharul pudra si amesteca-l, apoi, cu restul ingredientelor.Toarna glazura peste prajitura.

Sursa reteta si foto: www.epicurious.com