Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Britanica

La ceaiul de la ora 5 englezii au intotdeauna o prajitura langa ceasca fierbinte. Daca vrei sa iesi din rutina biscuitilor dulci serviti cu ceai, incearca acesta prajitura inedita care poate fi si gustarea de langa ceai, dar si un desert unic. De obicei, prajitura cu morcovi se acopera cu o glazura crocanta de citrice, dar poate fi servita si cu crema de branza sau glazura de ciocolata alba.

Metoda de preparare

Curata morcovii si rade-i pe o razatoare fina. Toarna peste ei 2 linguri de brandy si lasa-i sa se inmoaie in aroma cat timp pregatesti pandispanul.

Bate cu ajutorul unui mixer galbenusurile, zaharul si un praf de sare pana cand sunt spumoase. Incorporeaza incet faina, praful de copt, migdalele macinate si morcovii (scursi bine) in compozitia de galbenusuri.

La final incorporeaza si albusurile batute spuma. Amesteca incet cu o lingura pana cand se omogenizeaza.

Unge cu o lingura de ulei o tava rotunda de prajitura si presara pe ea pesmetul. Scutura bine astfel incat sa acopere toata baza tavii.

Toarna compozitia si coace-o timp de 40-45 de minute in cuptorul preincalzit la 190C/treapta 5 gaz. Parjitura este gata cand devine ferma si usor elastica atunci cand apesi pe mijlocul ei.

Las-o sa se raceasca timp de 5-10 minute in tava si apoi scoate-o pe o farfurie.

Pregateste intre timp glazura amestecand intr-un bol zaharul pudra si sucul de portocale. Cand prajitura s-a racit toarna desupra ei glazura si niveleaz-o cu un cutit. Poti sa decorezi cu coaja de portocala rasa sau un praf de scortisoara.