Timp preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

Pastele cu creveti au facut parte din cocktail-ul de cinci retete pregatit de Florin Dumitrescu la MasterChef (in editia din 22 mai). Reproducerea retetelor lui, a fost o incercare grea pentru concurenti. 4 dintre ei s-au cam "impiedicat" la aceasta proba si au fost in pericol de a fi eliminati. Crezi ca tu te-ai fi descurcat mai bine?

Metoda de preparare

Se toaca dovlecelul in cubulete mici. Se pune tigaia la foc mic, se adauga in tigaie o lingura de unt. Se toaca crevetii si impreuna cu dovlecelul se pun in tigaia cu unt.

Intre timp se pregateste aluatul de paste. Pentru o portie ai nevoie de 100gr de faina si un ou. Se framanta aluatul pana devine omogen. Se intinde coca si apoi se taie (puteti face spaghete, tagliatele sau maltagliati).

Cand crevetii incep sa se gateasca se sting cu coniac si se flambeaza. Cand focul s-a stins se pune smantana si sare si se lasa la redus pana se leaga sosul.

Pastele taiate se fierb timp de maximum 2 minute, apoi se pun in tigaia cu creveti si se soteaza.