Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Painea fierbinte abia scoasa din cuptor poate fi o incantare pentru toata familia. Si nici nu este atat de greu sa o faci pe cat credeai.

Metoda de preparare

Amesteca faina, sarea si drojdia intr-un bol mare. Formeaza o gaura in mijlocul lor si torna apa calduta.

Incorporeaza incet faina pana cand formezi un aluat lipicios. Tapeteaza blatul de lucru cu multa faina si scoate aluatul din bol. Framanta-l incet incorporand si faina de pe blat si adaugand daca mai e nevoie pana cand aluatul nu mai e lipicios.

Continua sa framanti pana cand aluatul nu se mai lipeste de blat si cel putin 5 minute dupa acest moment. Pune aluatul intr-un bol tapetat cu faina, acopera cu folie alimentara si lasa-l la dospit pana cand isi dubleaza volumul. Aceasta etapa poate dura pana la o ora, in functie de temperatura camerei.

Incinge cuptorul la 220C. Imparte aluatul in doua si aseaza-l in tavi. Lasa-l sa mai dospeasca inca 30 de minute, acoperit cu un prosop.

Coace painea timp de 40 de minute. Scoate-o din tava si lasa-o sa se raceasca.