Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Italiana

Cea mai apreciata bautura italiana poate fi pregatita in propria bucatarie.

Metoda de preparare

Curata lamaile de coaja, cu un curatator de legume, avand grija sa nu iei prea mult din partea alba si amara. (Pastreaza lamaile pentru o alta reteta. De exemplu, le poti pune in lemon curd sau in tarta cu lamaie si bezea.)

Daca a mai ramas din partea alba pe cojile curatate, indeparteaza-o. Pune cojile intr-un vas mare de sticla, adauga votca si acopera cu folie de plastic. Lasa amestecul la temperatura camerei timp de 4 zile.

Pune zaharul si apa intr-o craticioara pe foc mediu si lasa 5 minute, pana cand zaharul se dizolva. Lasa siropul sa se raceasca complet si apoi toarna-l peste votca. Acopera din nou si lasa peste noapte.

Strecoara bautura printr-o sita fina, indeparteaza cojile de lamaie si pune-o in sticle. Tine-le la rece cel putin 4 ore inainte sa bei primul pahar. Se pastreaza bine in frigider pana la 1 luna.

Sursa reteta: Food Network