Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Asiatica

Nu mai comanda mancare chinezeasca la pachet de teama ca nu vei reusi sa imbini arome sofisticate de soia sau sos de peste. Bucataria asiatica are si alte preparate mai usor de facut, dar la fel de spectaculoase. Poti sa dai startul unei petreceri cu aceasta combinatie suprinzatoare de ananas si pui. E un fel de mancare ce surprinde prin texturile diferite ale ingredientelor si armonia culorilor.

Metoda de preparare

Taie ananasul in sferturi fara sa indepartezi frunzele. Scobeste miezul si taie-l cubulete. Lasa coaja de ananas la scurs pe un gratar.

Taie pieptul de bui in cubulete mici, condimenteaza-le cu sare si piper, dupa gust, si prajeste-le in ulei incins timp de 7-10 minute pana cand se rumenesc.

Scoate cubuletele de pui intr-un castron tapetat cu hartie, care sa traga uleiul in surplus.

Fierbe orezul si scurge-l.

Curata ardeiul iute de seminte si toaca-l marunt alaturi de usturoi si ceapa. Caleste-le intr-o lingura de ulei incins timp de 5-6 minute, apoi toarna vinul alb. Lasa-le sa fiarba timp de 5 minute.

Adauga orezul fiert, ananasul taiat cubulete, carnea de pui si ghimbirul ras. Lasa-le sa fiarba impreuna timp de 2-3 minute.

Daca il servesti ca aperitiv, umple cojile de ananas cu aceasta compozitie si serveste-le calde decorate cu menta proaspata.