Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Greceasca

Sosul de castraveti este racoros si iti va aduce un stop de prospetime langa carnea prajita. Poti sa pregatesti chitelutele cu o zi inainte si sa le iei la pachet pentru pranz.

Metoda de preparare

Inmoaie painea in lapte pentru cateva secunde. Scoate-o si stoarce-o bine.

Intr-un bol mare amesteca ceapa, usturoiul, painea inmuiata, carnea tocata, oregano, otetul, ouale batute usor, un praf de sare si un praf de piper.

Cu mainile umede ruleaza din acest amestec mingiute, presandu-le apoi pentru a le aplatiza usor.

Incinge uleiul intr-o tigaie adanca. Tavaleste mingiutele prin faina si prajeste-le in tigaie pe ambele parti pana cand devin maronii.

Scoate chiftelutele pe servetele de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Pentru a pregati sosul de castraveti ai nevoie de:

  • 500 ml iaurt gras
  • 250 g castravete tocat marunt
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • sare

Amesteca bine  toate ingredientele intr-un bol si sosul e gata. Serveste chiftelele calde cu sos si felii de paine proaspata.