Portocalele sunt bogate in vitamina C, dar si in fibre, calciu, fosfor si zinc. Portocalele au proprietati diuretice.

Merele sunt bogate in fibre, vitamina B, C, E, si potasiu. In principal, 85% din continutul unui mar este apa. Merele combat anxietatea si dimuneaza nivelul de colesterol din sange. Ca sa profiti din plin de beneficiile unui mar este indicat sa-l consumi cu coaja.

Mandarinele au un contin vitamina C, fibre, fosfor, calciu si sunt antioxidante.

Kiwi este un fruct bogat in vitamine si minerale. Contine, in principal, fier, calciu, fosfor, acid folic si magneziu. Regleaza tranzitul intestinal lent.

Perele au un continut ridicat de apa si sunt ideale pentru persoanele care se confrunta cu obezitatea. De asemenea, sunt recomandate pentru persoanele care sufera de diabet, hipertensiune, colon iritabil si afectiuni cardiovasculare. Contin fier, calciu, potasiu, iod si vitamina C si E.

Ananasul contine fibre, vitamina A, apa si are un aport caloric scazut, ceea ce il transforma in alimentul perfect pentru persoanele care isi doresc sa slabeasca. De asemenea, contine fier, magneziu si potasiu. Nu este recomandat persoanelor care sufera de gastrita, deoarece poate accentua durerile gastrice.

Bananele contin magneziu, zinc, vitamina A si C, potasiu si fibre. Nu sunt recomandate diabeticilor, deoarece au un continut ridicat de zahar. In cazul persoanelor care au o digestie sensibila, pot actiona ca si laxative.

Pepenele verde este ideal pentru persoanele care au probleme renale, deoarece are un aport ridicat de apa si este benefic pentru a elimina toxinele.

Strugurii sunt antioxidanti, ajuta la combaterea radicalilor liberi, care cauzeaza imbatranirea celulara. De asemenea, activeaza productia de colagen si elastina, este diuretic, are un continut ridicat de fibre, fier si zahar, dar si zahar si minerale.

Pepenele galben are un aport caloric scazut, deoarece 90% din continut este apa. Este un puternic antioxidant.

Sursa: CocianaSemana.com