1. Te ajuta sa scapi natural de candida
Ca si usturoiul, are proprietati puternice proprietati anti-fungice si anti-bacteriene. In plus, te ajuta sa elimini excesul de apa din corp (se stie ca persoanele care sufera de Candida au probleme cu retentia de apa).

2. Beneficii cardiovasculare
Compusii de sulf continuti ii dau acesteia niste proprietati anti-coagulare puternice si inca ceva demn de toata atentia:  ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange.

3. Intareste oasele
Studii efectuate de-a lungul timpului au demonstrat ca ceapa creste densitatea osoasa si este de mare ajutor femeilor aflate la menopauza. Insa nu consumata o data pe luna, ci zi de zi. 

4. Te protejeaza de cancer
Ca si usturoiul, ceapa are proprietati puternice anti-tumorale, chiar si atunci cand este consumata ocazional. Efectele sale s-au observat mai ales in cazul tumorilor colorectale, laringiene si ovariane. 

5. Imbunatateste digestia
Ceapa faciliteaza datorita unui carbohidrat special continut, numit fructooligozaharid. Acesta este un prebiotic excelent si serveste ca aliment pentru bacteriile bune din tractul intestinal. Citeste si Prebiotice si probiotice. Din ce alimente iti iei bacteriile care te ajuta sa ai o digestie perfecta.