E foarte usor sa gatesti sanatos atunci cand ai ingredientele care trebuie. Tine cont de sfaturile nutritionistilor si asigura-te ca le ai pe cele din lista de mai jos.

1. Otet balsamic

Este mult mai gustos decat otetul clasic, joaca si rolul de dressing pentru salata si are o proprietate care il transforma in ingredientul ideal: arde grasimile.

2. Fasolea
Fasolele sunt pline de fibre si te ajuta la reglarea digestiei. In plus, contribuie la scaderea tensiunii arteriale si la scaderea nivelului de colesterol. 

3. Scortisoara
Un ingredient versatil, care poate fi folosit in foarte multe mancaruri. In doze mici, reduce durerile de cap, stimuleaza memoria si regleaza nivelul de zahar din sange.

4. Ceaiuri naturale
Acestea rehidrateaza, intaresc imunitatea si au proprietati anti-cancer. In plus, au o multime de alte proprietati, in functie de sortiment.

5. Nucile
Sunt foarte sanatoase si le poti consuma fie crude, ca gustare, fie in retete. Sunt satioase si scad colesterolul, asa ca merita o sansa.

6. Mierea
Este utilizata atat in bucatarie, cat si in scopuri medicinale. Ca ingredient, nutritionistii iti recomanda sa o folosesti in locul zaharului. 

7. Germeni de grau
Germenii de grau sunt foarte bogati in proteine, fibre, grasimi nesaturate, vitamine, fosfor, zinc, magneziu si acid pantotenic. Folositi in retete, acestia contribuie la scaderea nivelului de colesterol din sange si te umplu de energie.

8. Usturoiul
Da o aroma speciala mancarii, dar este si foarte sanatos. Te fereste de infectii si te ajuta sa-ti mentii imunitatea la cote inalte.

9. Uleiul de cocos
Da o savoarea speciala mancarii si te ajuta sa-ti mentii silueta.Acest ulei favorizeaza digestia, impiedica grasimile sa se depuna si reduce cantitatea de colesterol rau.

10. Uleiul de masline
Este un must-have pentru bucatarie. Te ajuta sa dai o savoare aparte mancarurilor si un plus de sanatate.