Brandul de ceaiuri de lux Basilur Tea are peste 150 de tipuri de ceai Basilur, cu peste 70 de amestecuri de arome. Zonele de unde sunt culese frunzele de ceai includ regiuni recunoscute la nivel mondial pentru producerea celui mai fin ceai negru Pur Ceylon, cum sunt Uva, Dimbula, Kandy sau Nuwara Eliya.

Clima tropicala din Sri Lanka, solul bogat in minerale si artizanii locali devotati meseriei lor contribuie la pastrarea traditiei celor mai fine ceaiuri din lume.

Colectia de sarbatori este disponibila spre vanzare in magazine, ceainarii si restaurante atent selectionate, precum si in magazine tip concept-store, unde stau la loc de cinste alaturi de parfumuri si accesorii de lux. Deasemenea, vor fi vandute la targurile de Craciun organizate in locatii special amenajate, precum si pe site-ul www.basilurtea.ro

Ceaiurile Basilur se bucura si de premii importante, o dovada in plus ca sunt cu adevarat remarcabile. Au primit o medalie de aur la premiile anuale NCE (The National Chamber of Exporters of Sri Lanka), doua medalii de aur la SLIM Brand Excellence 2012,  iar cutiile metalice in forma de carti au fost premiate la Festivalul de Inventica din Toronto.

Cum se prepara?

1. Apa folosita trebuie sa fie proaspata (nu fiarta si racita) si, pe cat posibil, fara adaosuri (de ex. clorul afecteaza aroma ceaiului verde

2. Ceaiul negru infuzeaza la 90-100° C timp de 3-5 min., cel verde la 70-80° C  (daca nu aveti termometru, luati apa de pe foc si lasati-o 2-3 min. sa se racoreasca) timp de 2-3 min. Atentie cu ceaiul verde, cu cat este lasat mai mult timp la infuzat, cu atat gustul amarui si aroma sa specifica devin mai pronuntate, in detrimentul celorlalte componente din amestec (fructe, petale de flori etc)

3. Asigurati-va ca folositi un infuzor suficient de mare pentru ca frunzele de ceai sa aiba loc sa se desfaca in totalitate, eliberand astfel toata aroma. De asemenea, chiar daca pare putin, nu puneti mai mult de o lingurita rasa la o cana mare de 300ml, altfel bautura rezultata va fi prea „tare”.

4. Puteti bea ceaiul ca atare sau indulcit, cu lapte sau cu lamaie – mai ales ceaiurile negre simple si Earl Grey.