August e luna nationala a sandwich-ului in Statele Unite. Adica, americanii, celebreaza acest aperitiv delicios pe care obisnuiesc sa il ia la pachet la scoala, la munca, la picnic sau la orice alta iesire de acasa. Pentru multi este o sarbatoare in fiecare zi a anului, dar in august toata lumea se intrece in retete.

Noua ne-au placut cele ale bucatarilor de la Serious Eats, care le lauda ca fiind cea mai buna deschidere pentru o petrecere.

Sandvis chifla cu salata de ou, somon si ridichie

Daca te uiti bine la el poti sa juri ca arata la fel de apetisant ca un tort, cu straturile sale colorate de ingrediente.

Foloseste baghete mici de paine pe care sa le tai in felii groase de un centimetru pe lungime si apoi sa pui la mijloc amestecul de arome. Incepe cu o salata cu ou fiert si masline si continua cu unt cu ierburi aromatice, ridichii feliate subtire, fasii de somon afumat, putina crema de branza, capere si marar. Dupa ce asamblezi sandvisul il poti taia ca pe un chec in felii subtiri pentru care invitatii se vor bate pe ultima bucatica.

Un panini vesel pentru petrecere

De obicei, panini italiene sunt subtiri si bine presate. Cei de la Serious Eats propunul unul atat de mare incat ne indoim ca il poti consuma altfel decat cu furculita si cutitul.

Intre feliile de paine sau chifla straturile cu bunatati se succed in urmatoarea ordine: mortadella, salam uscat, branza provolone (asemanatoare cu cheddar) sunca de porc (in italiana capicola), ardei gras rosu si verde si frunze de salata. Tot acest tort acoperit cu inca o felie de paine sau cu jumatate de chifla pufoasa se pune pe grill sau la cuptor, cu o greutate mare deasupra lui, astfel incat sa se preseze si sa se transforme intr-un panini.

Sandvis pizza cu carnati si ricotta

Cea mai complicata parte este sa faci singur un aluat de pizza. In cel mai rau caz dai o fuga pana la supermaket si il iei gata facut de acolo.

Dupa ce aluatul e gata il rulezi pe blatul de lucru si il asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Il ungi cu unt, il presari cu Parmezan ras si oregano si il coci timp de 15-20 de minute, pana cand devine auriu si pufos. Cand e gata il scoti la racit. Fiecare blat de pizza se taie in bucati pe care sa asezi bunatatile. Carnatii picanti prajiti pana se rumenesc putin, un sos cu pasta de tomate, ardei iute, busuioc si ricotta proaspata.

Sandvis cu kaizer si maioneza picanta

Stim, suna extrem de greu pentru stomac, dar te asiguram ca o sa te lingi pe degete dupa el. Este un sandvis pentru gurmanzi, nu pentru cei care isi numara caloriile din farfurie.

Iti trebuie chifle albe si pufoase, felii de kaizer groase putin rumenite pe gratar, o maioneza combinata cu ardei iute sau usturoi, cateva fire de ceapa verde si boabe de fasole murate. In cazul in care nu iti place combinatia poti incerca sos Hoisin in loc de maioneza si frunze de salata chinezeasca tocate fasii subtiri. Totul se incalzeste la microunde si se serveste fierbinte.

Sandvis verde de vara

Iti trebuie un manunchi de plante aromatice si putina indemanare ca sa faci aceste sandvisuri delicioase.

Cumpara baghete cu cereale integrale, taie-le felii subtiri si prajeste-le. Combina cateva frunze de menta, busuioc, patrunjel, cimbru si chives si toaca-le marunt. Amesteca-le cu branza de capra proaspata si un catel de ustuori pisat. Aceasta crema de branza si verdeturi se intinde pe feliile de paine pentru o gustare care sa ne aduca aminte ca este vara si merita sa incercam din toate bunatatile ei.