Sorin Bontea: Tofu cu sos de soia si fasole chinezeasca
Pentru sos avem nevoie de: ghimbir proaspat, usturoi, putin ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare:

Se calesc toate, apoi se adauga sosul de soia, putin zahar se lasa sa fiarba. Se leaga cu putin amidon.

Tofu se taie cubulete, se da prin faina si se prajeste in ulei.

Fasolea chinezeasca se blanseaza putin si apoi se monteaza farfuria, se stropeste cu ulei de susan si se presara putina ceapa verde tocata marunt.

Catalin Scarlatescu: Paste cu pesto de busuioc si rucola
Se fierb pastele (fara ou) in multa apa cu sare (la 1 kg de paste avem nevoie de 3 l de apa). Recomand sa folositi la aceasta reteta paste scurte (fusili, penne rigate sau casarecce). Busuiocul proaspat si rucola se taie foarte, foarte fin si se pun in blender cu ulei de masline extravirgin (cam 200 ml). Separat se prajesc cativa muguri de pin in cuptor, cat sa le dam culoare.

Jumatate din mugurii de pin copti se dau la blenduit cu ulei, busuioc si rucola, cealalata jumatate se pastreaza. Cand s-au fiert pastele se amesteca bine de tot intr-un bol cu sosul pesto si apoi se pun pe deasupra mugurii de pin. Sare si piper se pun dupa gust, la final, macinate proaspat.