Pastele congelate se incalzesc mai rapid decat o portie de paste pe care trebuie sa o gatesti de la zero. Chiar daca sosul e gata facut, tot trebuie sa astepti 5 minute pentru a fierbe apa si apoi cel putin 8-10 minute pentru a avea paste fierte.

Pregateste portii de paste mai multe si pune-le la rece pentru mesele ulterioare. Iti spunem 4 trucuri care sa te ajute sa congelezi mai bine pastele.

1. Fierbe pastele al dente. Daca pastele sunt mai ferme, atunci cand le reincalzesti (de obicei in cuptorul cu microunde) nu se vor rupe si nu vor deveni o masa moale si pastoasa.

2. Aseaza-le intr-un strat uniform in recipientele pentru congelator. Asta te va ajuta sa le reincalzesti uniform cand ai nevoie de ele si sa nu ramai cu un mijoc inca inghetat.

3. Tortellini, raviolli, gnocchi si orice paste facute in casa se congeleaza individual. Asta inseamna ca dupa ce i-ai pregatit ii asezi frumos, intr-un singur strat, pe tavi tapetate cu hartie de copt. Ii pui la inghetat mai intai in forma asta si dupa ce se congeleaza ii poti muta in pungi sau caserole de plastic pentru a ocupa mai putin loc in congelator. Daca ii amesteci de la inceput, pastele se vor lipi unele de altele si iti va fi mai greu sa scoti o cantitate mica atunci cand ai nevoie.

4. Congeleaza si sosul pentru paste. Poti sa il pui in tavite pentru cuburi de gheata sau in recipiente mai mari in functie de cate portii stii ca ai nevoie. Ai nevoie de idei? Iti dam trei retete potrivite: