Prajitura intoarsa cu ananas e un clasic american, dar s-a demodat de cand ananasul la conserva si ciresele pentru cocktailuri nu mai sunt asa o noutate pentru nimeni. Daca stai sa te gandesti, parca si in caietul de retete al mamei exista o prajitura intoarsa cu mere pe care o folosea drept baza pentru un tort imbracat in multa frisca.

Frumusetea acestei prajituri “intoarse” sta in faptul ca poate fi facuta cu aproape orice fel de fructe pe care le gasesti in sezon. Orice fructe ar merge intr-o placinta merg si pentru aceasta prajitura: de la mere, pere si prune pana la fructe de padure, rubarba, piersici, smochine, capsune, mango sau caise. Iar ierburile aromatice isi pot face loc si ele, asa ca poti incerca busuioc, menta sau rozmarin.

Un truc bine de stiut pentru astfel de prajituri este ca trebuie scoase din tava destul de repede dupa ce le iei din cuptor, altfel siropul cu zahar se va intari si fructele se vor lipi de baza tavii. Te convingem sa incerci o prajitura intoarsa cu 3 retete delicioase: cea care a facut istorie - cu ananas, dar si una cu pere sau una cu rubarba.