Echipamente necesare: vei avea nevoie de un termometru de bucatarie si o sfoara de macelar.

Vezi si: 5 greseli pe care sa nu le faci cand gatesti muschiulet de vita

Sfaturi:
Leaga-l cu o sfoara de macelar:
Este foarte probabil ca muschiuletul de vita pe care l-ai cumparat sa fie inegal ca grosime in margini. Ca sa obtii aceeasi grosime a fripturii, dar si o carne frageda si bine patrunsa pe toata suprafata ei, indoaie capatul mai subtire si leaga-l cu o ata de bucatarie.

Condimenteaza bine carnea
Muschiuletul de vita este o carne frageda, dar nu are un gust aparte. Daca nu ii alegi condimentele potrivite si nu le pui in cantitatea necesara, vei obtine o friptura fada. Acopera toata suprafata unui muschiulet intreg cu un strat subtire de sare, ierburi aromatice si usturoi  zdrobit.

Atentie la timpul de preparare
Muschiuletul de vita este foarte bun in varianta rare si medium rare (in sange si gatit mediu). Daca il gatesti prea mult, risti sa-l transformi intr-o carne uscata si tare. In mod normal, se tine aproximativ 30 de minute la cuptor, insa daca este mai subtire, dupa 18-20 de minute ai face bine sa verifici. Pentru a fi sigur ca obtii friptura perfecta, introdu un termometru in partea cea mai groasa a carnii: trebuie sa aiba 49 - 51 grade Celsius pentru o carne in sange si 51-57 grade Celsius pentru medium rare.