Ai nevoie de:

  • 1kg midii
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa sau 2 salote
  • 150ml vin alb sec
  • 50g unt

Mod de preparare:
In primul rand, asigura-te ca iti cumperi cele mai proaspete midii. Este important ca acestea sa fie bine inchise si sa miroasa a mare. Pe cele usor deschise, apasa-le putin pe masa – daca se inchid rapid, inseamna ca sunt bune. Daca nu, arunca-le.

Nu uita: midiile sunt vii, asa ca trebuie tinute la o temperatura cat mai scazuta pana ce se gatesc – pune-le pe la frigider, pe un strat de gheata, acoperite de un prosop de hartie umed.

Pasul 1:
Ia in mana fiecare scoica in parte si foloseste o perie de sarma ca sa o cureti bine de alge, nisip sau calcar. Apoi, curata-i "mustata" – acel fir care iese dintre cochilii.

Pasul 2:
Taie-le usturoiul si ceapa foarte marunt si caleste-le in unt, direct in oala in care vei fierbe midiile. Adauga sare si piper si lasa-le la foc mediu pana se inmoaie (nu trebuie sa prinda o nuanta maronie).

Pasul 3:
Pune midiile in oala intr-un singur strat si pune suficient vin cat sa ai un strat de 0.635 cm pe fundul oalei din mixul de vin, unt, ceapa si usturoi. Acopera oala cu un capac si cateste midiile cateva minute la foc mediu inspre mare, pana ce se dechid.

Verifica midiile dupa aproximativ cinci minute sa vezi daca s-au deschis, semn ca s-au gatit. Daca majoritatea sunt gata, ia oala de pe foc. Poti sa le servesti direct din oala sau le poti transfera intr-un bol si le poti savura cu o bagheta.

Iti recomandam sa savurezi midiile cu acelasi vin cu care le-ai gatit. O alegere foarte buna este Sauvignon Blanc.

Citeste si: 6 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa gatesti midiile