Pare simplu la prima vedere, dar iti va reusi abia dupa mai multe incercari. De vina sunt niste reguli simple pe care s-ar putea sa nu le urmezi ca la carte.

1. Pune 1,9 litri apa la fiert. Chef Starr iti recomanda sa folosesti apa fierbinte de la robinet, pentru ca va fierbe mult mai repede.

2. Adauga 80ml otet alb in apa. De ce? Aciditatea otetului va ajuta albusul de ou sa nu se separe.

3. Incalzeste apa pana la punctul de fierbere, dar nu o lasa sa clocoteasca. Trebuie sa aiba doar niste bule mici.

4. Pregateste oul.  Foloseste numai oua proaspete, daca vrei ca albusul sa nu se separe in momentul in care se intareste in apa fierbinte. De preferat, sa fie organice. Apoi, fa o gaura mica la baza oului.

5. Apoi, cu ajutorul unei linguri, lasa oul cu tot cu coaja sa stea 10 secunde in apa. Dupa fix 10 secunde, scoate-l. Urmeaza ultima parte: sparge-l si da-i drumul in apa. Lasa-l sa stea exact 4 minute, fara sa-l atingi. Doar daca se lipeste de fund, este cazul sa-l misti.

6. Scoate oul si pune-l in apa rece cateva secunde, astfel incat sa stopezi coacerea. Inainte de servire, il poti pune in apa calda cateva secunde ca sa-l reincalzesti.

Vezi cum procedeaza Chef Ben Starr in video-ul de mai jos: