2. Cartofi dulci cu crema de feta
Ai nevoie de: 

  • 3 cartofi mari dulci

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt nesarat

  • 3 catei de usturoi tocati marunt

  • 1/2 lingurita sare de mare

  • 1/2 lingurita piper

  • parmezan ras

  • 3 linguri patrunjel tocat marunt

  • 3 linguri coriandru proaspat tocat marunt

  • 3 linguri busuioc proaspat

Fa un amestec din ulei de masline, unt aromat cu usturoi (topit impreuna cu cateii de usturoi), sare si piper. Trece cartofii prin acest amestec, apoi pune-i la cuptor, pe o foaie de copt, intr-un singur strat, timp de 20 de minute (la 220 grade Celsius, preincalzit). DUpa 20 de minute, scoate-i, amesteca-i din nou si mai lasa-i 15-20 de minute la cuptor. 

Apoi, trece-i prin parmezan si ierburile proaspete, tocate marunt, iar daca e nevoie mai condimenteaza-i cu sare si piper. 

Pentru crema de feta, amesteca branza feta cu putin iaurt grecesc, sare, piper, parika, putina maioneza si pudra de usturoi.

Sursa: www.howsweeteats.com


2. Cartofi cu ierburi proaspete si parmezan
Ai nevoie de: ierburi proaspete: busuioc, coriandru, patrunjel, oregano. 

Toaca-le marunt, pune sare si praf de usturoi peste ele si amesteca-le bine. Cand cartofii sunt gata, condimenteaza-i cu acest mix proaspat si aromat, apoi presara peste ei un strat de parmezan.

Sursa: www.howsweeteats.com


3. Cartofi cu usturoi si parmezan

Ai nevoie de:

  • 3 cartofi taiati wedges
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 5 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1,5 lingurita cimbru uscat
  • 90g parmezan ras
  • sare kosher
  • piper proaspat macinat

Preincalzeste cuptorul la 190g Celsius. Unge o foaie de copt cu ulei si aranjeaza cartofii pe ea intr-un singur strat. Stropeste-i apoi cu ulei, usturoi, cimbru si parmezan. Condimenteaza-i cu care si piper, dupa gust. Amesteca. Pune cartofii la copt 30 minute. Serveste imediat.

Sursa: damndelicious.net