Fructele de sezon sunt din belsug in piata si magazine. Probabil ca de pofta ai luat cate putin din fiecare si te-ai trezit ca multe s-au inmuiat sau ofilit pe blatul din bucatarie. Sau poate te-ai lasat tentat de o oferta a negustorilor care ti-au vandut fructe mai putin aratoase la pret mai mic. Indiferent de caz trebuie sa stii ca fructele pe care acum n-ai mai da doi bani, pentru ca nu mai au aspect comercial, pot fi la fel de gustoase in retelele preferate. Iata ce sa faci cu ele:

1. Transforma-le in suc. Pielita stafidita de la afine sau coaja zgariata a merelor dispar ca prin minune intr-un suc proaspat sau intr-un smoothie.

2. Transforma-le in gem. Fructele care nu mai sunt atat de ferme incat sa fie mancate la desert pot fi materie prima pentru dulceaturi sau gemuri. Nu strica sa ai puse cateva borcane la pastrare pentru la iarna. Avem cateva idei delicioase AICI

3. Transforma-le intr-un desert. Placintele sau tartele nu tin cont de cat de aratoase sunt fructele pe care le folosesti. Piersicile moi sau merele de care nu te-ai mai atins de cateva zile pot sa dea nastere celor mai bune prajituri.

4.Tranforma-le in inghetata pe bat. In engleza se numesc ice pops si sunt cele mai delicioase deserturi pentru zilele calde. Nu presupun la fel de mult efort ca o inghetata clasica si pot fi pregatite si cu fructe. Bananele, piersicile, pepenele sau fructele de padure pot fi ingredientul principal pentru astfel de retete. Iti spunem toate trucuril pentru un astfel de desert rece AICI.