Daca ai impresia ca odata ce au pus sortul in cui bucatarii celebri uita de meseria lor, te inseli. Pentru multa lume gatitul e un fel de terapie. La fel se intampla si cu marii bucatari. Chiar si in zilele libere, cand, fara presiunea unor feluri de mancare servite la timp pentru clienti, se destind si se relaxeaza concentrandu-si energia pe o reteta noua sau pe una preferata.

Bucatari precum Alain Ducasse, Marcus Samuelsson sau Daniel Boulud isi duc pasiunea in propria bucatarie si gatesc pentru ei, pentru familie sau pentru prieteni. Iti spunem care sunt mancarurile lor preferate si iti dam retetele sa le testezi.

Daniel Boulud, renumitul bucatar francez, care detine restaurante din New York pana in Londra si Singapore, pregateste acasa Salade Meridionale, o impreunare de gusturi surprinzatoare de legume, creveti, pesto proaspat si vinegreta cu lamaie. Pentru el, weekendul perfect inseamna intalniri cu prietenii si trei zile complet libere. O data pe an, Boulud da o mare petrecere cu fondue la care invita si bucatari faimosi care ii sunt apropiati.

Pentru Alain Ducasse, un alt bucatar francez renumit, weekendul perfect ar fi la hanul sau din Provence, Bastide de Moustiers, unde ii place sa isi cheme prietenii. Pentru ei ar gati sparanghel cu parmezan, un fel de mancare pe cat de simplu, pe atat de gustos.

Marcus Samuelsson isi aminteste de retetele traditionale din Africa natala in weekenduri, cand adora sa puna la pastrare lamai murate, un ingredient special al bucatariei marocane.