Cel mai simplu mod in care poti schimba in bine gustul legumelor este sa le adaugi unt, smantana sau branzeturi. Cu siguranta aceste trei ingrediente vor da un plus de savoare oricarui fel cu legume. Dar acesta este nu este un truc neaparat sanatos. Avem metode mult mai bune prin care sa  iti pastrezi si silueta, si sa adaugi si legume in meniu.

1. Rumeneste-le la cuptor.
Nu te sfii sa le lasi la temperaturi inalte si sa le pui direct sub grill la temperaturi de la 200C in sus. Cu cat vor fi mai rumenite, cu atat vor fi mai gustoase. Lasa legumele sa se inmoaie si apoi da focul/ temperatura mai tare pana cand marginile lor devin maronii si crocante.

2. Foloseste sare din belsug. Cele mai multe legume au nevoie de ea pentru a prinde gust. De pilda, broccoli la aburi va fi doar o mancare trista daca nu este condimentat cum trebuie. Sarea ajuta la indepartarea aromei usor amarui pe care o au cele mai multe dintre legume. Unii bucatari folosesc un truc si mai eficient si freaca legumele cu sare cu 15 minute inainte de a le gati.

3. Un strop de otet face minuni. Regula se aplica in cazul unor legume care prin natura lor sunt usor dulci. Vorbim despre morcovi sau cartofi dulci, care pot beneficia de pe urma aciditatii din otet. Daca otetul ti se pare prea mult, atunci poti incerca sa torni peste legumele gatite un dressing cu lamaie sau lime pentru a scoate in evidenta aromele lor.

4. Piure de legume, in loc de legume fierte.  Secretul sta in adaosurile pe care le pui, de obicei, in piure:  lapte, smantana, unt. Practic, cu acestea poti transforma rapid orice leguma fiarta intr-un fel de mancare mult mai apetisant. Iar secretul functioneaza de minune nu numai in cazul cartofilor.

5. Cumpara-ti o tigaie wok. Face minuni in cazul legumelor si iti permite sa le gatesti rapid la temperaturi inalte.
Citeste si: Asia la tine in bucatarie. Descopera 4 feluri in care sa gatesti la wok

Adauga-le putin sos de soia si vei obtine cea mai buna garnitura pentru carnuri. Adauga-le taitei din orez si vei avea un fel principal consistent.