Acum sute de ani nu aveam frigidere si totusi nu muream de foame si nu se consuma nici macare stricata. Designerul Jihyun Ryou crede in metodele traditionale de pastrare a alimentelor si ne incurajeaza sa lasam frigiderul deoparte cel putin in cazul anumitor produse.

Proiectul se numeste “Salvati Mancarea din Frigidere” si foloseste materiale traditionale pentru a depozita si pastra mancarea. Noua ne-au placut si ti le aratam si tie. Poate iarna asta pastrezi morcovii in ladita cu nisip, ca pe vremea bunicii.

Condimente uscate

Daca nu vrei ca mirodeniile si condimentele tale sa absoarba umezeala din bucatarie, foloseste capace cu orez la borcane. Orezul absoarbe umezeala si tine condimentele in stare perfecta.

Legume proaspete

Nu toate legumele pot fi pastrate in acest fel, dar radacinoasele se simt bine intr-un strat de nisip si vor fi proaspete mai mult timp. Nisipul pastreaza umiditatea optima si tine departe mucegaiul.

Simbioza perfecta intre mere si cartofi

Se stie ca merele elibereaza etilena, asa ca orice alt fruct ai pune in apropierea lor se va coace mai repede. Totusi, pentru cartofi acest gaz eliberat de mere este benefic. Mai exact, previne incoltirea lor. Foloseste un astfel de dispozitiv in care sa tii la suprafata merele si in interiorul cutiei cu gauri cartofii.

Oua mereu proaspete

Coaja de ou este permeabila, iar in frigider va culege toate aromele si mirosurile din jurul ei. Un raft simplu pe care sa il pui pe peretele din bucatarie este mult mai sanatos, atata timp cat verifici des cat de proaspete sunt ouale tale. Cu ajutorul recipientului cu apa testul e simplu. Cu cat oul se scufunda mai mult, cu atat e mai proaspat.

Umiditate perfecta pentru legume

Vinetele, dovleceii sau ardeii grasi au nevoie de umiditate pentru a-si pastra textura. In acest suport le poti tine afara din frigider si le vei uda in fiecare zi.

Sursa foto: Save food from the Fridge