Matcha este o pudra delicata obtinuta prin macinarea frunzelor de ceai verde, care se amesteca cu apa fierbinte dand nastere unui ceai cu o aroma deosebita. Din cauza procedeului laborios de producere, acest ceai este mai scump decat alte ceaiuri verzi.

Ce face acest ceai sa fie atat de deosebit?
Matcha este preparat manual. Cultivatorii japonezi usuca mai intai plantele, apoi le transforma intr-un praf de un verde vibrant, prin frecarea acestora intre doua pietre. Mai departe, ca sa obtii ceaiul, pudra trebuie amestecata cu atentie cu apa fierbinte, cu o perie din bambus, pana se omogenizeaza foarte bine. Apoi, ceaiul se savureaza intr-un “chawan”, un vas special pentru Matcha.

Consumat in trecut doar de calugarii budisti, ceaiul Matcha a devenit popular in ultimii ani si a dus la dezvoltarea unei intregi industrii. Pudra de Matcha este deja folosita si in moduri creative in restaurante: infuzata in cocktailuri, in latte-uri, presarata peste mancaruri si chiar ca ingredient in deserturi: de la macarons la torturi.

Beneficiile ceaiului Matcha:
Ceaiul Matcha lasa multe tipuri de ceai verde in spate. Este plin de minerale, vitamine, aminoacizi si antioxidanti. Oamenii de stiinta au confirmat prin studiile lor ca un pahar de ceai Matcha este echivalentul a 10 pahare de ceai verde ca valoare nutritionala si continut de antioxidanti. 

Drept urmare, ceaiul Matcha are o multime de efecte benefice asupra organismului: lupta cu cancerul, stimuleaza metabolsimul si arde grasimile, detoxifiaza corpul natural si eficient, lupta cu virozele si bacteriile, scade nivelul colesterolului si iti face plinul de energie.

Daca apa reuseste sa extraga doar o parte din antioxidantii continuti in frunzele de Matcha, pudra, facuta prin macinarea acestora, are proprietati nutritionale mult mai puternice. Tocmai de aceea se considera ca Matcha este cel mai sanatos ceai pe care il poti bea in acest moment.

Iata si cum se prepara ceaiul Matcha: