Iata cum recunosti un tiramisu cu adevarat bun:

1. Sa contina Mascarpone de calitate, produs in Italia. De fapt, popularitatea acestui desert a facut ca aceasta branza-crema vedeta in toata lumea.
2. Baza sa fie facuta din piscoturi, nu din altceva. Este crucial ca acestia sa nu fie prea uzi, pentru ca se descompun si distrug tiramisu. Piscoturile trebuie sa creeze o armonie cu celelalte ingrediente.
3. Sa nu aiba prea mult zahar. In caz contrar, gustul dulce il va acoperi pe cel al cafelei.
4. Timpul este foarte important. Un tiramisu bun trebuie sa stea mai intai la frigider cateva ore pentru un gust perfect.

Desi in jurul originii acestui desert delicios s-au creat numeroase legende si inca nu s-a stabilit cu exactitate cine l-a inventat, reteta este respectata in toate regiunile Italiei. Va dam reteta autentica folosita de cei mai buni Chefi ai peninsulei:

INGREDIENTE

 2 pachete de piscoturi

 5 oua

 150 g zahar

 250 g mascarpone

 200 g frisca lichida/smantana pentru frisca

 200 ml cafea

 1 pliculet zahar vanilat

 esenta rom

INGREDIENTE PENTRU ORNAT

 cacao

MOD DE PREPARARE:

1.Bate galbenusurile cu zaharul pana devin spuma.

2.Separat, bate albusurile spuma, apoi incorporeaza frisca si continua sa mixezi.

3.Galbenusurile se amesteca cu mascarpone, se adauga compozitia de albusuri cu frisca, urmata de esenta si zaharul vanilat.

4.Da piscoturile prin cafeaua usor racita, intinde in tava un rand de piscoturi si peste pune crema obtinuta.

5.Continua sa adaugi randuri de piscoturi alternate de crema, iar la suprafata trebuie sa ramana un ultim strat de crema.

6.Pudreaza tiramisu cu cacao. Da prajitura la frigider timp de 2-3 ore, apoi serveste-o.