Loredana Santarelli, chef la faimosul restaurant Flavio al Velavevodetto, a dezvaluit pentru Eating Italy Food Tours, secretele unei portii de paste carbonara perfecte. Iata care sunt acestea:

1. Foloseste ingredientele corecte. Cea mai mare greseala este sa adaugi smantana sau lapte, crezand ca astfel vei avea paste carbonara mai cremoase. Nu face asta! De asemenea, nu pune ceapa sau usturoi. Singurele ingrediente de care ai nevoie pentru pastele carbonara sunt: paste, oua, branza pecorino Romano, sunca guanciale, piper negru si vin alb.

2. Reteta traditionala de carbonara foloseste spaghete. Cu toate acestea, in ultimul timp, rigatoni sunt folosite mai frecvent.

3. Nu le gati prea mult. Cateva secunde fac diferenta intre paste reusite si un esec total. Daca ai incercat sa gatesti si tu carbonara acasa, stii foarte bine asta. Exerseaza pana iti ies cum trebuie.

4. Sunca face diferenta. Pancetta sau Guanciale? Chiar este o diferenta intre ele? Ei bine, da. Cea mai buna optiune este cea din urma, intrucat are o textura diferita si un gust aparte, care merge de minune in aceasta reteta.

5. Ingredientul-secret folosit de bucatarii din Roma este... apa minerala. Acestia pun foarte putina in mixul de oua, iar rezultatul este un sos mai cremos si mai aerat.

Incearca si reteta propusa de Chef Loredana Santarelli:

Vezi si: 5 restaurante din Roma in care mananci cele mai bune paste Carbonara