Sigur nu te-ai incumeta sa iti pregatesti din toate cele enumerate mai sus cate o portie. Dar bautura pe care am descoperit-o noi pe blogul frantuzoaicei Sandra Avital  le are pe toate la un loc: textura cremoasa a inghetatei, aroma puternica a ciocolatei si senzatia racoroasa a unui milkshake.

E ca un fel de ciocolata calda, in varianata pentru vara sau un frappe cu un gust mult mai bun. Cicolata vine sub forma unor cuburi inghetate facute dintr-un amestec de lapte, cafea instant, ciocolata si zahar. O poti dizolva in lapte si chiar si in cafea rece, pentru o bautura perfecta in zilele in care te topesti la soare.

Reteta de ciocolata rece de vara (pentru 4-6 portii)

Pentru cuburi de ciocolata rece (12-14 bucati)

  • 200ml lapte
  • 50ml apa 
  • 1 lingura cacao 
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita cafea instant ( sau scortisoara, chili)
  • 70g ciocolata neagra (minim 60% cacao)

Pentru laptele vanilat

  • 600ml lapte
  • 60g zahar
  • 1 pastaie de vanilie

Toaca marunt ciocolata si pune-o intr-un bol de metal. Fierbe laptele impreuna cu apa, zaharul, cafea instant si cacao, la foc mediu, pana dau in clocot, amestecand continuu. Toarna amestecul peste ciocolata tocata, lasa-l sa stea 5 minute si apoi amesteca bine cu o spatula pana cand ciocolata se dizolva complet. Lasa amestecul sa se raceasca, apoi toarna-l in tavite pentru cuburi de gheata si pune-l la congelator.

Pregateste laptele vanilat. Pune la fiert intr-o oala laptele, zaharul si miezul de la pastaia de vanilie . Lasa-le sa dea in clocot, apoi sa se raceasca. Pune laptele la frigider peste noapte.

Bautura este buna de servit abia a doua zi. Pune in pahare 3-4 cuburi de ciocolata inghetata si lapte. Poti adauga si frisca pentru un gust senzational.

Sursa reteta si foto: Sandra Avital